ZERO WASTE EDUCATION PARK, TPA SUWUNG BALI

PROJECT OVERVIEW

This design is inspired by the poorly designed paradigm of a Landfill site. The proposed concept used the Ecomimicry Approach which is a building concept inspired by the surrounding natural context. The context responds to the transformation of forms and spaces on the design. In this project, the responded context are Suwung landfill site and the Mangroves sorrounding the area. The architecture aims to preserve the mangrove ecosystem existence as well as educating visitors regarding waste and how it can be utilized.

Perspectives

Featured Projects of the Day view all

  • BOND THE VICINITY - THE HYDROPHILIC RETIREMENT RETREAT

    Architecture, Gold Award, 2017

  • CONVERTIBLE COMMUNITY CENTRE - SUNGAI JOHOR COMMUNITY

  • THE COMMON PLACE - REGENERATION OF PUDU WET MARKET

    Interior Design, Gold Award Platinum Award, 2016

  • LIVING BOX

    Interior Design, Gold Award, 2017