THE RIVERVIEW STATION - REIMAGING THE EXISTING PEKELILING BUS STATION

PROJECT OVERVIEW

The concept of the Riverview Station was conceived so people could appreciate the Gombak River. This building is eco-friendly in its use of solar panels, intelligent lighting and low emission materials. Unused bus units are transformed into 1-hour resting hostels for people in need of recharging. This structure also controls air quality by having greenery on every floor.

Perspectives

Featured Projects of the Day view all

  • BOND THE VICINITY - THE HYDROPHILIC RETIREMENT RETREAT

    Architecture, Gold Award, 2017

  • CONVERTIBLE COMMUNITY CENTRE - SUNGAI JOHOR COMMUNITY

  • THE COMMON PLACE - REGENERATION OF PUDU WET MARKET

    Interior Design, Gold Award Platinum Award, 2016

  • LIVING BOX

    Interior Design, Gold Award, 2017